Omlety to u mnie stali bywalcy. Najbardziej lubię je w wersji pieczonej, bo to w sumie takie mini ciasto. Poza tym nie trzeba ich przewracać na drugą stronę, a więc nie ma obaw, że się rozlecą (a zdarzało mi się to bardzo często). Do tego wychodzą bardzo puszyste i delikatne.
Dzisiaj propozycja na pyszny omlet smakujący trochę jak szarlotka, podawany z moim ulubionym czekoladowym kremem z awokado. Dzięki temu, że do środka dodałam jabłko omlet jest miękki i lekko wilgotny. Użyłam mąki kokosowej i ryżowej więc jest on także bezglutenowy :).
Składniki:
- 3 białka
- 2 żółtka
- 1 jabłko
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 2 łyżki mąki ryżowej
- pół łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka ksylitol
Krem czekoladowy:
- pół awokado
- pół banana
- 1 łyżka kakao
Wykonanie:
Składniki na krem zblendować i posmarować omleta.
O rany, takiego omleta zjadłabym z wielką przyjemnością :D
OdpowiedzUsuńBardzo polecam :)
UsuńJaki pyszny omlecik! Mega fajny! :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńStram sie troche zmienic nawyki kulinarne,chociaz latwo nie jest :)))Przepis wyglada na fajny i najwazniejsze moja corka oszaleje z radosci jak dodam czekoladowy krem z avokado,juz sie ciesze.
OdpowiedzUsuńhttps://venswifestyle.wordpress.com/
Zgadzam się. Zmiana nawyków kulinarnych do prostych nie należy, ale dzięki temu można odkryć wiele nowych smaków. A krem z awokado to teraz u mnie niezastąpiony dodatek do wszelkich naleśników i omletów :)
UsuńWygląda pysznie. Ciekawy krem :)
OdpowiedzUsuńDziękuję. Krem bardzo polecam :)
Usuńjaki puszysty, idealny:)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńŚwietna propozycja na śniadanie lub lekki obiad. Ja bardzo często jadam omlety z pieczarkami lub brokułami.
OdpowiedzUsuńDziękuję. Omlety i na słodko i na słono są pyszne :)
UsuńBardzo fajny pomysł na pyszne śniadanie lub obiad :-)
OdpowiedzUsuńJuż sam omlet musiał smakować cudownie, a co dopiero z takim kremem :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na weekendowe śniadanie :)
OdpowiedzUsuńNiesamowicie apetyczne śniadanko!
OdpowiedzUsuń