poniedziałek, 17 września 2018

Fit czekoladki z ekspandowanym orkiszem

Domowe czekoladki

Dziś bardzo prosta i szybka przekąska. Idealna dla fanów czekolady z chrupkami lub ryżem preparowanym. Na zdjęciach może czekoladki nie wyszły zbyt korzystnie, ale są naprawdę bardzo smaczne i szybko można nimi zaspokoić ochotę na coś słodkiego. Dodatkowo do ich wykonania potrzebujemy zaledwie trzech składników, a nawet dwóch, bo masło orzechowe można śmiało pominąć. W wolnej chwili polecam wypróbować przepis.

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka ekspandowanego orkiszu
  • 2 łyżki masła orzechowego

Wykonanie:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie dodać masło orzechowe oraz ekspandowany orkisz. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć do foremek (użyłam silikonowych foremek na muffinki) i mocno docisnąć. Gdy masa się lekko przestudzić, przełożyć do zamrażalnika. Przed podaniem wyciągnąć lub przełożyć do lodówki.


Dietetyczna przekąska

Czekoladki z ekspandowanym orkiszem

Proste czekoladki

10 komentarzy:

  1. Też takie robiłam :) Dodawałam też wiórki kokosowe. Niebo w gębie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Moje skojarzenie - baton Lion xD Jakoś tak. Pieknie to wyglada a jak musi smakować... a co gdyby zastąpić orkisz popcornem? xD

    PS Na zdjęciach czekoladki wyglądają genialnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takich jeszcze nie miałam okazji skosztować, ale bardzo apetycznie wyglądaja i za jakiś czas przygotuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam jakie pyszności. Częstuje się :-(

    OdpowiedzUsuń
  5. Great tips, many thanks for sharing. I have printed and will stick on the wall! I like this blog.

    Cake Recipes

    OdpowiedzUsuń
  6. Z dodatkiem masła orzechowego są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  7. robiłam kiedyś coś podobnego - pychota! :D

    OdpowiedzUsuń
  8. A jak ktoś nie ma masła orzechowego czym może go zastąpić???

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...