Pyszny obiad, który robi się w 10 minut. Idealny kiedy nie mamy zbyt wiele czasu, a chcemy zjeść coś pożywnego, zdrowego i oczywiście smacznego. Do dania można dodać również kurczaka lub indyka, ale według mnie w takiej wegetariańskiej wersji też jest pyszne.
Składniki (2 porcje):
- 300 g szpinaku
- 1/2 szklanki lekko prażonych orzechów włoskich (mogą być też nieprażone)
- 2 ząbki czosnku
- 50-80 g sera parmezan
- około 80 ml oliwy
- sól do smaku
- 150 g makaronu Penne
Makaron ugotować al dente, odcedzić.
Szpinak opłukać, oderwać łodyżki i osuszyć. Przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładkie pesto. Następnie wymieszać z makaronem i podawać (danie można też przed podaniem podgrzać na patelni).
Bardzo lubię makarony, mniamm.
OdpowiedzUsuńKocham pesto!
OdpowiedzUsuńPożywne jedzenie ;)
OdpowiedzUsuńpesto ze szpinaku bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie to wygląda ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ☺
OdpowiedzUsuńJa nie przepadam za makaronami więc robię je na prawdę sporadycznie, ale jak mam ochotę to bardzo często ląduje on własnie w połączeniu ze szpinakiem :)
OdpowiedzUsuńhttps://redamancyy.blogspot.com/
Mniam! Idealna propozycja na niedzielny obiad! Pyszności!
OdpowiedzUsuńTaka wersja musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńThis is awesome! What blog template is this?
OdpowiedzUsuńMniam! Prosto, szybko, smacznie i zdrowo! :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taki makaronik :-)
OdpowiedzUsuń