sobota, 25 sierpnia 2018

Tost z pastą z awokado i jajka

Pasta z awokado i jajka

Dzisiaj taka oto bardzo prosta propozycja śniadaniowa. Tost z pieczywa razowego, pasta z awokado i jajka,  a do tego sałata i mamy świetną i pyszną alternatywę dla tradycyjnych kanapek. 


Składniki:
  • 2 kromki chleba razowego
  • 1/3 dojrzałego awokado
  • liść sałaty
  • 1 małe ugotowane na twardo jajko
  • 1 łyżeczka soku z cytryny 
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
Wykonanie:

Zrobić tosty (w tostownicy lub podpiec na suchej patelni). Awokado rozgnieść z jajkiem, dodać sok z cytryny i drobno posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem. Tost posmarować pastą, na to położyć liść sałaty i jeszcze raz wyłożyć pastę. Przykryć druga kromką, lekko docisnąć i przekroić.


Pasta z awokado

Fit śniadanie

8 komentarzy:

  1. fajne i na pewno sycące, energia na początek dnia zapewniona!

    OdpowiedzUsuń
  2. Kanapka u Ciebie... coś nowego :D Słyszałam, że to udane połączenie (awokado i jajko) ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszny pomysł :) Zjadłabym z wielką chęcią :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie chrupiące z wierzchu i mięciutkim środkiem to musi być mega, mega pyszne <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Ależ apetycznie :) ostatnio bardzo mnie ciągnie do awokado, jem prawie codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam dodatek czosnku do awokado, ale jeszcze nie jadłam połączenia awokado z jajkiem :) Smakowita musi być ta kanapka!

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale mi narobiłaś smaku na te pyszności :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...