Dzisiaj taka oto bardzo prosta propozycja śniadaniowa. Tost z pieczywa razowego, pasta z awokado i jajka, a do tego sałata i mamy świetną i pyszną alternatywę dla tradycyjnych kanapek.
- 2 kromki chleba razowego
- 1/3 dojrzałego awokado
- liść sałaty
- 1 małe ugotowane na twardo jajko
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Wykonanie:
Zrobić tosty (w tostownicy lub podpiec na suchej patelni). Awokado rozgnieść z jajkiem, dodać sok z cytryny i drobno posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem. Tost posmarować pastą, na to położyć liść sałaty i jeszcze raz wyłożyć pastę. Przykryć druga kromką, lekko docisnąć i przekroić.
Zrobić tosty (w tostownicy lub podpiec na suchej patelni). Awokado rozgnieść z jajkiem, dodać sok z cytryny i drobno posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem. Tost posmarować pastą, na to położyć liść sałaty i jeszcze raz wyłożyć pastę. Przykryć druga kromką, lekko docisnąć i przekroić.
fajne i na pewno sycące, energia na początek dnia zapewniona!
OdpowiedzUsuńKanapka u Ciebie... coś nowego :D Słyszałam, że to udane połączenie (awokado i jajko) ;)
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł :) Zjadłabym z wielką chęcią :)
OdpowiedzUsuńTakie chrupiące z wierzchu i mięciutkim środkiem to musi być mega, mega pyszne <3
OdpowiedzUsuńPychotka tost 😊😊😊
OdpowiedzUsuńAleż apetycznie :) ostatnio bardzo mnie ciągnie do awokado, jem prawie codziennie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam dodatek czosnku do awokado, ale jeszcze nie jadłam połączenia awokado z jajkiem :) Smakowita musi być ta kanapka!
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś smaku na te pyszności :)
OdpowiedzUsuń